Godaste måltiden du någonsin ätit?
Just nu skulle jag säga att det är en lasagnerätt jag åt i Torrevieja, i Spanien. Det är absolut en av de bästa och mest inspirerande måltiderna jag ätit. Det som var speciellt med den var att kocken hade tagit det italienska köket till Spanien och gjort béchamelsåsen till lasagnen utan ost. Den var väldigt annorlunda från hur vi brukar göra lasagne här i Sverige och en påminnelse om att man kan laga samma maträtt på så många olika sätt. Jag frågade personalen direkt hur de hade tillagat den och en målsättning för mig nu är att kunna återskapa lasagnen hemma i mitt eget kök. Men framför allt tog jag med mig inspiration och en insikt om att man alltid kan experimentera ännu mer i köket.
Vad är det bästa med att jobba i en matbutik?
Det bästa är att jobba med människor och möta alla kunder i vardagen. Det är väldigt kul och inspirerande att få ha så många trevliga samtal om matlagning varje dag, både med kunder och med personal. Mat är en stor del av allas vardag och jag tycker att det är väldigt roligt att inspirera kring matlagning och sortiment. Jag brukar ofta lyfta att man ska våga testa – och framför allt våga testa nytt. I matlagning är det svårt att göra fel och även om det blir fel är det inte hela världen. Vardagen blir så mycket roligare om man har bra mat på bordet, speciellt om man kan dela den med familj och vänner.
Finns det någon mat du tycker att fler borde prova?
Jag har helt snöat in på rotfrukter och jag tycker att folk generellt borde prova att använda fler rotfrukter i sin matlagning. Dels är det en fantastisk konsistens, dels får du en helt annan smaksättning och dessutom finns det så många fantastiska rotfrukter som odlas lokalt här i Sverige. Jag använder det i olika soppor, lasagne och framför allt all typ av matlagning som sker i en ugnsform. Där kan man laborera jättemycket med rotfrukter. Du får väldigt god mat – snabbt och enkelt!